برق قلعه ویندزور از طریق دو اسکروتوربین به قطر 4 متر و طول 6 متر به ظرفیت 150 کیلووات تامین می شود.

اسکروتوربین در قلعه ملکه

اسکروتوربین و قلعه Windsor

قلعه Windsor  یکی از مهم‌ترین و تاریخی‌ترین قلعه‌های انگلستان است که در شمال غربی لندن قرار دارد. این قلعه به عنوان محل دائمی اقامت ملکه انگلستان شناخته شده‌است و به دلایل زیر اهمیت زیادی دارد:

  1. تاریخچه: در سال 1066 میلادی قلعه ویندزور توسط ویلیام فاتح بنا شد و به مدت 900 سال اقامتگاه خاندان سلطنتی انگلستان بوده است. در طول سال‌های پس از ساخت، قلعه به طور مکرر توسط پادشاهان بعدی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. این قلعه همواره محل تاج گذاری پادشاهان انگلستان و محلی برای برگزاری جشن‌ها و مراسم مهم بوده است. تا به امروز، قلعه ویندزور همچنان محل زندگی برای خانوادهٔ سلطنتی بریتانیا می‌باشد.

 این قلعه همچنین به عنوان یک قلعه دفاعی در طول تاریخ نقش موثری داشه است و در طول قرون وسطایی، قلعه به یک پایگاه نظامی تبدیل شد و سپاه‌های نظامی در آن استقرار گرفتند. در دوران جنگ‌های صلیبی‌ (Crusades)، قلعه ویندزور به عنوان محلی برای استقرار سپاه‌های صلیبی مورد استفاده قرار گرفت.

  • 2- جاذبه گردشگری: قلعه ویندزور یکی از بزرگترین قلعه‌های مسکونی جهان است که دارای باغ‌های زیبا، کاخ‍‌های تاریخی، کاتدرال سن جورج و موزه‌هایی است که تاریخچه و فرهنگ انگلستان را نشان می‌دهد. همچنین در این قلعه جوارات قیمتی و تاریخی را می‌توان در نمایشگاه جواهرات دید. این قلعه برای گردشگران جذابیت زیادی دارد زیرا این فرصت را پیدا می‌کنند که زیر سقف چند صد ساله قدم بگذارند و دنباله‌ای  از رویدادهای تاریخی و زندگی خصوصی پادشاهان انگلستان را ببینند، به جز این منظره زیبای اطراف قلعه با باغ‌های خیره کننده ،رودخانه تمسک با آبشار کوچک و مناظر زیبای طبیعت اطراف یک مقصد گردشگری پرطرفدار است که هر ساله میلیون‌ها نفر از سراسر جهان را به خود جذب می‌کند.
تصویر- قلعه ویندزور

همانطور که در بالا ذکر شد قلعه ویندزور، قلعه‌ای مهم با جاذبه‌های گردشگری و تاریخی است که هم برای مردم انگلستان و هم خاندان سلطنتی اهمیت زیادی دارد. حال شاید بیان این نکته حائز اهمیت باشد که برق این قلعه استراتژیک چگونه تامین می‌شود؟

برقی که هم رفاه خاندان سلطنتی را تامین کند و هم مضرات زیست محیطی نداشته باشد.

برق قلعه ویندزور از طریق دو اسکروتوربین به قطر 4 متر و طول 6 متر به ظرفیت 150 کیلووات تامین می‌شود.

مدیر این پروژه (دیوید کامبو) درباره اهمیت این پروژه گفت: (این پروژه برای ما اهمیت بسیاری دارد زیرا نه تنها ما در حال تامین برق خانوار سلطنتی هستیم بلکه به عنوان پله2ای برای شروع تعدادی پروژه‌های مشابه استفاده خواهیم کرد بنابراین ضروری است که ما کارآمدترین و سالم‌ترین نیرو را از نظر زیست محیطی نصب کنیم زیرا تقاضا برای انرژی پایدار به طور محسوسی افزایش خواهد یافت).

انرژی سبز تایید سلطنتی دریافت می‌کند.

پروژه برق_ آبی ویندزور نشان‌دهنده سرمایه گذاری 7/1 ملیون پوندی از سوی کنسرسیومی از سرمایه‌های خصوصی است که بعد از چندین سال تلاش بر روی پروژه‌های مختلف بالاخره از طرف فناوری و بودجه خاندان سلطنتی تایید گرفت.

پیش از این ملکه یک نیروگاه برق آبی دیگر در Balmoralخریداری کرده‌بود و شاهزاده ولز پنل‌های خورشیدی و دیگ‌های تراشه چوب را برای برق مصرفی مکان‌های وابسته به خود خریداری کرده است.با این حال خرید

اسکروتوربین برای قلعه ویندزور بزرگترین پروژه‌ای بوده که خریداری شده تا با سیاست کاهش قبوض خاندان سلطنتی مطابقت داشته باشد.

برآوردها حاکی از آن است که ظرفیت تولید برق معادل 1 ملیون پوند زغال سنگ در سال است که به طور موثر انتشار دی اکسیدکربن را بیش از 1000 تن در سال کاهش می‌دهد. جنبه اکولوژیکی این پروژه فراتر از تولید انرژی پایدار است، همچنین یک “مسیر ماهی” جدید در کنار سرریز ساخته شده است تا به ماهی‌ها و مارماهی ها اجازه دهد تا برای اولین بار بعد از قرن‌ها به بالای رودخانه مهاجرت کنند.

وقتی به کل هزینه مالکیت (TCO) برای یکی از اسکروتوربین‌ها در طول عمر آن نگاه می‌کنید، هزینه خرید معمولاً تنها 1 درصد از کل هزینه مالکیت یک دستگاه را نشان می‌دهد. در مقابل، صرفه‌جویی انرژی مرتبط با موتورهای با راندمان برتر بسیار بیشتر از این سرمایه‌گذاری اضافی در قیمت خرید است، به‌ویژه در برنامه‌هایی که نیاز است دستگاه به صورت ۲۴ ساعته کار می‌کند.

انرژی آبی

انرژی آبی یکی از کارآمدترین و مطمئن ترین منابع انرژی تجدیدپذیر است و ارزش قابل توجهی برای ایجاد آینده ای پایدار دارد. برخلاف انرژی خورشیدی و بادی، توربین‌های آبی تا زمانی که آب در جریان است، انرژی شبانه روزی ارائه می‌دهند.

در چنین شرایطی نیروگاه‌های برق- آبی کوچک می‌توانند به عنوان یک گزینه توسعه پایدار برای تولید برق در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در نظر گرفته شود. برای ساخت نیروگاه‌های برق_آبی اغلب نیازی به ساخت سدهای گران قیمت و سیلاب زدن مناطق وسیع برای مخزن نیست. این امر تخریب زمین و خاک و تغییرات آب و هوا و سایر اثرات زیست محیطی را به حداقل امکان می‌رساند.

استفاده از اسکروتوربین برای تولید برق روشی مقرون به صرفه و کارآمد است که می‌تواند در طول زمان بدون آسیب به محیط زیست در خدمت انسان باشد. این دستگاه کارآمد بدون آلودگی و هیچ گونه آسیبی به محیط زیست می‌تواند گامی موثر در پیوند دوباره انسان با طبیعت بردارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه ماهی دوست بودن آن است. در طراحی این دستگاه به این نکته اهمیت داده شده ، به این صورت که ابتدای تیغه‌ها یک لبه ضخیم‌تر و گرد ایجاد امواج فشاری می‌کند که توسط ماهی‌ها تشخیص داده می‌شود و آن‌ها از تیغه‌ها دوری می‌کنند در نتیجه امکان مهاجرت ماهی‌ها در جایی که قبلا غیر ممکن بود را فراهم می‌کند.

در حالی که پیچ ارشمیدس در درجه اول به عنوان یک ابزار آبیاری برای چندین هزار سال استفاده شده است، در 15 سال گذشته شاهد کاربردهای جدید و هیجان انگیز این دستگاه در قالب نیروی برق آبی بوده‌ایم.

به گونه‌ای که در سال 2019 در آزمایشگاه تحقیقات آب یوتا در دانشگاه ایالتی یوتا آمریکا بر روی اسکروتوربین‌ها به عنوان یک منبع تولید انرژی تحقیقات مختلفی را انجام داده‌است و جری استرالساند و شارون اتکین، مدیران شرکت می‌گویند که این نوع توربین آبی در صدها مکان در اروپا در دهه گذشته نصب شده است، اما تا کنون تنها یکی در ایالات متحده وجود دارد. که این نشان از جدید و پویا بودن این نوع توربین در صنعت امروز دارد.

قلعه‌ها و آثار باستانی ایران

قلعه‌ها و آثار باستانی ایران، اغلب برفراز تپه‌ها و صخره‌های بلند و همچنین در نزدیک رودخانه ساخته شده‌اند و با اینکه در طول تاریخ مورد تعرض و هجوم دشمنان زیادی قرار گرفته‌‌اند، همچنان استوار ایستاده‌اند. دژهای قدیمی و مستحکمی که هزاران رمز و راز تلخ و شیرین در دل آن‌ها نهفته است. این قلعه‌ها در اثر حوادث طبیعی و غیرطبیعی، دست‌خوش تغییرات زیادی شده و بارها مورد مرمت قرار گرفته‌اند.

از جمله آثار باستانی که در نزدیکی رودخانه ساخته شده اند می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

1. تخت جمشید: تخت جمشید یکی از آثار باستانی مهم در ایران است که در نزدیکی رودخانه پولوار قرار دارد. این سایت باستانی در استان فارس واقع شده است و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری هخامنشی شناخته می‌شود.

2. پاسارگاد: پاسارگاد نیز یک سایت باستانی معروف در استان فارس است که در نزدیکی رودخانه پولوار قرار دارد. این سایت باستانی شامل تخت جمشید، قصر تخت سلطان و سایر ساختمان‌ها و بناهای هخامنشی است.

3. شوش: شوش یک شهر باستانی در خوزستان است که در نزدیکی رود خور العباس و رود خور عبدالله قرار دارد. این منطقه حاوی آثار باستانی متعدد از جمله قصر دور-آپادانا، زنجیر خور عباس و آبادگاه‌های دور-آپادانا است.

4. تخت سلیمان: تخت سلیمان یک منطقه باستانی در استان چهارمحال و بختیاری است که در نزدیکی رودخانه زاینده رود قرار دارد. این منطقه شامل آثار باستانی معروفی مانند آتشکده، قصر و معبد تخت سلیمان است.

5. شوشتر یک شهر باستانی در خوزستان است که در نزدیکی رودخانه کارون قرار دارد. این منطقه حاوی آثار باستانی متعدد از جمله قصر هورام، قصر عباس‌آباد و پل خاجو است.

تصویر- سازه های آبی شوشتر

از آن جایی که اغلب  آثار باستانی  ایران در مجاورت رودخانه ها ساخته می شدند شاید ما نیز بتوانیم با الگوگیری از طریقه  برق رسانی به قلعه ویندزور برای برق رسانی به قلعه ها و دژهای باستانی خود از اسکروتوربین استفاده کنیم.

استفاده از این ماشین آلات برای برق رسانی به این سازه‌های تاریخی باعث جذب گردشگر بیشتر و رونق محلی می شود ، به جز این مشکلات برق رسانی از شبکه ملی را نیز ندارند و جلوی هزینه های اضافی برای انتقال برق و کابل کشی به  این آثار باستانی گرفته می شود.

در تمام دنیا شرکت هایی که کار ساخت اسکروپمپ را برعهده داشته اند در ساخت اسکروتوربین ها نیز مشارکت داشته اند . در این راستا شرکت ماشین سازی نورمندی در چند ماه گذشته از 3 سایت مستعد استفاده و استقرار اسکرو توربین بازدید کرده که در یکی از این سایت ها توانایی تولید برق تا 900 کیلووات انرژی برق آبی از کانال های انتقال آب را دارا می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *