اسکروتوربین دستگاهی که هم نیاز ما را به انرژی الکتریکی برطرف می کند و هم سلامت زمین و جانداران آن را دچار مشکل نمی کند.

اسکروتوربین دوست ماهی ها

مقدمه

امروزه استفاده از انرژی های سبز برای تامین نیاز برق جوامع بشری یکی از دغدغه های مسئولین کشورها و فعالان محیط زیست می باشد.

اسکروتوربین یکی از آن دستگاه هایی است که بدون نیاز به انرژی فسیلی و تنها با استفاده از تبدیل انرژی جنبشی آب جاری به انرژی الکتریکی در راستای تامین برق مورد نیاز می تواند موثر باشد.

با نصب اسکروتوربین بر روی رودخانه های دائمی ، کانال های آب و در خروجی دریاچه ها می توان برق مورد نیاز جوامع کوچک ، نیروگاه ها و … را تامین کرد و همچنین می تواند به تامین برق اصلی کشور نیز کمک کند.

مزایای اسکروتوربین

از جمله مزایای اسکرو توربین می توان به موارد زیر اشاره کرد مانند:

  • راندمان بالا
  • هزینه نگهداری پایین
  • طول عمر بالا
  • قابلیت تنظیم با نوسان سطح آب
  • مقیاس پذیر است و قابلیت ساخت به صورت سفارشی را دارد
  • ماهی دوست است

روش کار:

اسکرو توربین به این صورت کار می کند که آب از بالا وارد می شود و تحت نیروی گرانش آب به سمت پایین حرکت می کند و همین امر باعث به چرخش درآمدن پیچ می شود.شفت پیچ به یک ژنراتور متصل است که حرکت را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

اسکروتوربین دوست ماهی ها

یکی از دغدغه های فعالان محیط زیست حفاظت از گونه های جانوران می باشد و از آنجایی که تمام نیروگاه های برق آبی با استفاده از دستگاه هایی کار می کنند که بر روی جریان آب جاری قرار می گیرند این امر می تواند در سلامت و در روند مهاجرت ماهی ها تاثیر بگذارد.

اسکرو توربین نیز مانند دیگر دستگاه های مولد انرژی از جریان آب جاری بر روی رودخانه ، در خروجی دریاچه ها و در هر جایی که آب جاری به صورت دائمی وجود دارد نصب می شود با این تفاوت که برای نصب اسکرو توربین نیاز به هد بلند وجود ندارد. این ویژگی منحصر به فرد باعث می شود که بتوانیم در هر منطقه ای که جریان آب وجود دارد برق تولید کنیم ولی این مساله می تواند برای فعالان محیط زیست اهمیت داشته باشد زیرا این نگرانی وجود دارد که پره های اسکروتوربین ممکن است به ماهی ها آسیب بزند و یا روند مهاجرت آنها را دچار مشکل کند.

در این راستا و برای برطرف شدن این دغدغه مهندسان ما سعی در ساخت اسکروتوربین هایی کرده اند که فاصله بین پره ها زیاد باشد و در نتیجه معابر برای ورود ماهی بزرگ باشند و از طرفی سرعت چرخش اسکروتوربین ها پایین است و در نتیجه سطح تلاطم آب کم خواهد بود و ماهی ها دچار سردرگمی نمی شوند.

در این زمینه تحقیقات بسیاری انجام شده است و ورود ماهی ها در بالا دست و خروج سالم آنها در پایین دست تایید شده است.

در انواع پمپ های پیچی (اسکروپمپ و اسکروتوربین ) تیغه ها در عرض به طور کامل تا نوک کشیده نمی شوند و در عوض عرض تیغه ها در چند پیچ آخر به تدریج از وسط به سمت بیرون کاهش می یابد. به جز این در قسمت ورودی و خروجی تیغه ها حوضچه هایی با عمق مناسب وجود دارد که ماهی می تواند با وارد شدن به حوضچه و با استفاده از تشخیص جهت جریان آب که به صورت غریزی در همه ماهی ها وجود دارد به راحتی در فضای بین پره ها که حالت سطل مانند دارد قرار بگیرد و به صورت غوطه ور در آب به سمت پاییین (در صورتی که وارد اسکروتوربین شده باشد) و یا به سمت بالا ( در صورتی که وارد اسکروپمپ شده باشد) حرکت کند.

حرف آخر

می توانیم به جرات بگوییم اسکروتوربین یکی از بهترین دستگاه ها برای تولید انرژی الکتریکی می باشد.

دستگاهی که هم نیاز مارا  به انرژی الکتریکی برطرف می کند و هم سلامت زمین و جانداران آن را دچار مشکل نمی کند.

ما در ماشین سازی نورمندی مفتخریم با ساخت این دستگاه بتوانیم قدم ارزشمندی در تولید انرزی الکتریکی با کمترین سرمایه گذاری و بدون هیچ گونه آسیب به محیط زیست و جانداران با ارزش آن برداریم .به این امید که شاهد ایران سبز و آباد باشیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *