اسکروتوربین (Screw Turbine)

اسکروتوربین

انرژی‌های تجدید پذیر، انرژی‌های مشتق شده از طبیعت هستند که می‌توانند به طور مداوم تولید شوند. تقاضای بالای انرژی و برنامه‌های محافظت از محیط زیست منجر به ایجاد تاسیسات انرژی سبز می‌شود که هم کارآمد و هم پایدار باشد. از بهترین انواع انرژی‌های سبز می‌توان به انرژی آب جاری اشاره کرد و بهترین وسیله برای تبدیل انرژی آب جاری به انرژی برق اسکروتوربین ارشمیدسی می‌باشد. پیچ‌های ارشمیدس در صورتی که توسط سیال جاری هدایت شوند می‌توانند برای تولید انرژی مورد استفاده قرار گیرند که در این صورت به آن اسکروتوربین می‌گویند.

اسکروتوربین در واقع یک ماشین هیدرولیکی است که انرژی جنبشی آب را به انرژی مکانیکی و سپس به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این دستگاه درمسیر جریان رودخانه نصب می‌شود و از وزن آب به عنوان نیروی محرک استفاده می‌کند.

برخی از مزایای توربین‌های پیچی در مقایسه با انواع دیگر توربین‌های آبی عبارتند از :

_مانند سایر توربین‌ها به سیستم کنترل بسیار پیچیده‌ای نیاز ندارد.

_بدون فیلتر هم کارا است و اکوسیستم رودخانه را مختل نمی‌کند.

_ دارای راندمان بالاست و از قابلیت اطمینان مطلوبی برخوردار است.

_ عمر توربین به خصوص اگر با سرعت کم کار کند بسیار بالا است.

_ برای جلوگیری از ورود زباله به توربین نیاز به توری‌های ریز نیست.

تاریخچه اسکروتوربین

در واقع پیچ ارشمیدوس یک اختراع باستانی است که به ارشمیدوس سیراکوز نسبت داده می شود.از این پیچ معمولا برای انتقال آب از سطح پایین به بالا استفاده می شود. در سال 1819 مهندس فرانسوی کلودلوئیس استفاده از پیچ ارشمیدوسی را به عنوان نوعی چرخ آبی پیشنهاد داد . در سال 1916 مورشر اولین کسی بود که اسکروتوربین را در ایالات متحده ثبت اختراع کرد.

نیروگاه برق – آبی

انرژی آبی یکی از کارآمدترین و مطمئن ترین منابع انرژی تجدیدپذیر است و ارزش قابل توجهی برای ایجاد آینده ای پایدار دارد. سدها ابزارهای ضروری برای کنترل ، ذخیره ، مدیریت و بهره برداری از آب هستند با این حال معایبی نیز دارند مانند سیلابی کردن مناطق وسیعی از زمین ، جلوگیری از مهاجرت ماهی ها و تاثیر بر ویژگی های فیزیکی در پایین دست رودخانه. ساخت سدهای بزرگ به سرمایه قابل توجهی نیاز دارد و جزو پروژه های ملی محسوب می شود که ساخت آن در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است ، ولی در کشورهای توسعه یافته در حال از کار انداختنن سدها هستند زیرا اثرات زیست محیطی و هزینه های بالای نگهداری سازه های قدیمی رو به افزایش است.در چنین شرایطی نیروگاه های برق- آبی کوچک می توانند به عنوان یک گزینه توسعه پایدار برای تولید برق در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در نظر گرفته شود. برای ساخت نیروگاه های برق_آبی اغلب نیازی به ساخت سدهای گران قیمت و سیلاب زدن مناطق وسیع برای مخزن نیست. این امر تخریب زمین و خاک و تغییرات آب و هوا و سایر اثرات زیست محیطی را به حداقل امکان می رساند.

استفاده از اسکروتوربین برای تولید برق روشی مقرون به صرفه و کارآمد است که می تواند در طول زمان بدون آسیب به محیط زیست در خدمت انسان باشد.این دستگاه کارآمد بدون آلودگی و هیچ گونه آسیبی به محیط زیست می تواند گامی موثر در پیوند دوباره انسان با طبیعت بردارد.

جهت مشاهده مزایای بیشتر این محصول اینجا  کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *